Ontslaghulp na twee jaar ziekte

Jouw ontslag en ontslagvergoeding tot in de puntjes geregeld

Na 2 jaar ziekte is het zo ver, je krijgt een ontslag via een VSO (vaststellingsovereenkomst) of ontslagvergunning UWV. Je werkgever wil van je af. Je zit dan met veel vragen: kan ik al ontslagen worden? Moet ik nog wachten? Heb ik een keus? Moet ik er aan meewerken? Waar doe ik goed aan? En wat zijn mijn rechten dan? Er komt veel op je af. 

Er kunnen zich een aantal scenario’s voordoen: 1. je WIA beslissing is al binnen of 2. de WIA beslissing is nog niet binnen. Je werkgever kan opeens haast hebben om van je af te komen na 2 jaar ziekte of juist ontzettende vertraging hebben. De ene persoon vindt het fijn om alles snel af te handelen en de ander wacht liever tot de WIA beslissing er is. Wij kunnen dit in goede banen leiden en weten wat goed en verstandig is voor jou.

085 7600 891

Bel ons bij vragen

Je voelt je machteloos.

Bij het UWV gaat iemand een beslissing over en voor jou maken. In deze periode is alles onzeker: je financiële toekomst én je gezondheid. Je stresslevel wordt hierdoor alleen maar hoger. Dit heeft tot gevolg dat je je nog slechter en zieker gaat voelen naarmate de WIA keuring en het ontslag dichterbij komt. Wat moet je allemaal regelen? Krijg je wel netjes waar je recht op hebt? Je ziet door de bomen het bos niet meer en je kan alles niet meer bijbenen. 

Het is moeilijk te accepteren!

Het enige wat jij de afgelopen 2 jaar hebt gewild is beter worden. Niemand vindt het fijn om ziek te zijn en al helemaal niet voor zo’n lange tijd of zelfs de rest van je leven. Nu moet je ook nog eens afscheid gaan nemen van je collega’s, je werkgever en het kleine stukje zekerheid wat je nog had. Je gaat een hele nieuwe periode in van je leven, dit voelt als een rouwproces. Je hebt al veel stress gehad of nog steeds van de WIA keuring en deze wordt versterkt nu je ook nog een ontslag na 2 jaar ziekte krijgt.

Je relatie met je werkgever kan nog zo goed zijn, toch ga je twijfelen over alles wat er in je ontslag staat. Klopt de transitievergoeding wel? Is je openstaand verlof goed berekend? Is de einddatum juist? De HR adviseur zegt dat alles klopt maar in hoeverre kan je deze vertrouwen? Proberen ze niet te makkelijk van je af te komen? Wij kunnen nu al zeggen: hoogstwaarschijnlijk klopt er iets in de VSO niet. Wij zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wij zijn er voor je om je ontslag kloppend te krijgen.

Ik wil een eerlijk en kloppend ontslag!

Je snakt naar rust en zekerheid.

Na 2 jaar ziekte ben je mogelijk moe gestreden. Je hebt alles geprobeerd om beter te worden. Wellicht heb je fijn contact met je werkgever of misschien heb je inmiddels juist een slechte verstandhouding. Hoe goed of slecht je verstandhouding ook is: ontslag na 2 jaar ziekte moet je laten controleren. Het is en blijft mensenwerk waarin fouten gemaakt kunnen worden. 

Je financiële toekomst is al geen vetpot. Het is daarom belangrijk om je financiële rechten na 2 jaar ziekte wel volledig te innen. Wat je je moet realiseren is, dat als wij om meer geld vragen wij ons werk doen. Wanneer je zelf om ‘meer’ gaat vragen dan kan dit opeens verkeerd vallen en kan je goede relatie ineens op spanning komen te staan. Dit is zonde, zeker omdat je werkgever de transitievergoeding gewoon terugkrijgt van het UWV. Alleen iemand moet dus wel de fout ontdekken en dit op een rustige manier bespreekbaar maken. 

Zou het niet fijn zijn als..

Je hulp krijgt van een eigen ontslagexpert?

De ontslagexpert bespreekt alle mogelijkheden, risico's en opties in begrijpelijke taal met je. Samen kijken we waar we dan voor willen gaan.

Je steun krijgt van iemand die met jouw belang mee denkt?

Je ontslagexpert is je steun en toeverlaat en is er helemaal voor jou. Over alle zaken omtrent ontslag kan je bij je ontslagexpert terecht. Je kan erop vertrouwen dat aan elk aspect is gedacht waardoor je met een fijn gevoel je handtekening onder je 2 jaar ziekte ontslag kan zetten.

Wij alles uit handen nemen en regelen?

Alle communicatie met je werkgever wordt door je ontslagexpert gedaan. Op deze manier hoef jij hier zelf geen energie meer in te steken, maar je blijft wel op de hoogte van wat er gebeurt. Je krijgt van alles een BCC mail en alles wordt tussentijds besproken.

Dit juridisch gecheckt is?

Je kan er 100% op vertrouwen dat je een juridisch kloppend ontslag krijgt.

Je ontslag en vergoeding goed afgehandeld wordt?

Je weet zeker dat alles goed geregeld is en dat je krijgt waar je recht op hebt.

Het proces

Zo gaan we te werk

01

Matchcall

Als eerste vul je het contactformulier onderaan deze pagina in. Vervolgens nemen wij telefonisch contact met je op. We bespreken gratis en vrijblijvend jouw situatie en je kunt dan kiezen of je klant wil worden bij ons.

02

Onderzoek

We onderzoeken grondig alle aangeleverde documenten. We kunnen hier meteen zien waar de winst te behalen valt en wat er misgaat in je ontslag.

03

Overleg

We bespreken samen uitgebreid de geïnventariseerde documenten. Jouw mogelijkheden, risico's, opties, wensen en de strategie. We zullen nooit iets doen waar jij niet achterstaat.

04

Communicatie overname

Wij nemen alle communicatie met je werkgever op ons en gaan zorgen dat er een kloppend ontslag met de juiste bedragen op tafel komt. Tussentijds bespreken we alles met jou. We zetten jou altijd in de BCC van de mails die we vervolgens verzenden.

05

Een goede ontslagdeal

We gaan altijd door tot we het best mogelijke resultaat hebben bereikt. Wanneer jij tevreden bent zijn wij dit ook!

06

De final GO

De laatste documenten worden door ons gecontroleerd. Vervolgens geven we je akkoord, je mag de papieren gaan tekenen. Vaak kan dit digitaal en op afstand, wel zo fijn. Hierna bespreken we de laatste afwikkelingen en krijg je nog een mail met tips waar je verder nog op moet letten.

Voor wie is hulp bij ontslag na 2 jaar ziekte

Wie kunnen we wel en niet helpen?

Werknemers met een VSO of Ontslagvergunning UWV

Werknemers die een VSO hebben of middels een ontslagvergunning via het UWV ontslagen gaan worden.

Iemand die zekerheid wil

Degene die volledige zekerheid wil dat alles goed gebeurt, graag ontlast wil worden en beseft dat die zelf geen ontslagexpert is.

Verantwoordenlijkheid

Werknemers die ook zelf hun beste beentje voorzetten. Die bijvoorbeeld zorgen voor het tijdig aanleveren van de juiste documenten. Mocht dit wegens gezondheidsredenen niet gaan dan kunnen wij helpen de documenten bij je werkgever op te vragen.

Meedenkers

Wil je zelf graag meedenken of dingen aangeven? Dit mag altijd. Betrokken medewerkers leveren vaak goede input.

De kantjes eraf lopen

Werknemers die niet betrokken zijn en alleen hun werkgever zo slecht mogelijk er vanaf willen laten komen.

Het alleen willen doen

Die niets uit handen willen geven. Die denken dat zij het zelf beter kunnen doen. Zo kunnen wij ons werk natuurlijk niet doen.

Al een handtekening gezet hebben

Heb je al een handtekening onder een ontslag gezet? Dan is deze bindend en kunnen wij helaas niets meer voor jou doen.

Alleen willen uithoren

Die ons alleen maar willen uithoren en niet de intentie hebben om onze hulp in te schakelen. We hebben natuurlijk wel een bedrijf te runnen.

Je werkgever vergoedt vaak onze juridische kosten!

In 98,5% van de gevallen betaalt je werkgever onze juridische kosten en of verdienen wij onszelf terug door een betere deal voor jou te regelen. Dit wordt onderhandeld, besproken en vastgelegd in je vaststellingsovereenkomst. Je hoeft je hier absoluut niet bezwaard over te voelen of voor te schamen.  Je werkgever hoort je zelfs te wijzen op het inschakelen van juridische hulp. Werkgevers zeggen vaak dat het niet nodig is, helaas gaat er in de praktijk te veel fout. 

 

Hoeveel geld loop je mis door het niet te laten controleren?

We zien helaas maar 1 kloppend ontslag per maand. Blijf je beseffen dat je een ontslag altijd moet laten controleren door een echte ontslagexpert en dat er sowieso geld naar je toe gaat komen (vakantiegeld, vakantie-uren en de transitievergoeding). Gun jezelf de beste hulp naar een kloppend eerlijk ontslag met de juiste euro’s.  Wij weten wat je recht is en wat je hoort te krijgen. 

Escape optie

Mocht je werkgever helemaal niks willen verrekenen en/of vergoeden en hebben wij geen enkele winst kunnen behalen, wat zelden voorkomt, dan hebben wij een speciale escape optie. Deze leggen we telefonisch graag aan je uit. Ook het treffen van een betalingsregeling is altijd mogelijk. Uit de ervaring blijkt dat wat je ontvangt uit de VSO vaak genoeg is om onze juridische kosten te dekken. Voor ons is het gewoon van belang dat jij krijgt waar je recht op hebt. 

Let's talk money

Wat is de investering?

Uitgebreide Ontslaghulp Van Een Ontslagexpert

Krijg waar je recht op hebt en schakel een persoonlijke ontslagexpert in die alles voor je regelt.  Wij controleren je ontslag en gaan ervoor zorgen dat je op een fijne manier voor beide partijen krijgt waar je recht op hebt. 

Je ontslagpakket hoef je niet direct af te rekenen. Wij gaan de kosten meenemen in de ontslagonderhandeling. Na afronding van je ontslag is bekend wie er wat betaalt en aan de hand daarvan bepalen we hoe we de factuur afhandelen. 

*Mocht je werkgever helemaal niks willen verrekenen en/of vergoeden en hebben wij geen enkele winst kunnen behalen wat zelden voorkomt dan hebben wij een speciale escape optie. Deze leggen we telefonisch graag aan je uit.  

Reviews

Dit zeggen klanten over ons

Ik twijfelde eerst of ik hulp wilde inschakelen bij het afwikkelen van mijn ontslag na 2 jaar ziekte. Ik vroeg me eigenlijk af of het wel echt nodig was en wat dit zou opleveren.

Ik besloot om contact op te nemen om aan de hand van dit gesprek te beslissen om jullie hulp wel of niet in te schakelen. Ik werd heel snel terug gebeld, wat heel fijn is in zo'n situatie, voor mij bracht het namelijk best wat stress bij zich mee. Het eerste telefoongesprek met Eline voelde heel goed, ik voelde me meteen gehoord en gerespecteerd. Toen ik besloot Eline haar hulp in te schakelen voelde het meteen als een grote opluchting om zelf geen contact meer te hoeven hebben met mijn werkgever m.b.t. de vso.

Eline gaf mij het gevoel dat ik altijd contact met haar mocht opnemen om met haar te overleggen. Ik kreeg geen extra ontslagvergoeding, maar dit was ook niet zo belangrijk voor mij. Het belangrijkste voor mij was dat ik zou tekenen voor iets dat klopte, en ik had er zelf niet genoeg verstand van om dit te kunnen bepalen. Ik kon nu met vertrouwen en vol opluchting mijn handtekening zetten onder de vso. Wel heeft Eline ervoor gezorgd dat de juridische kosten volledig werden betaald door mijn werkgever.
Anoniem
In de eerste plaats voelde ik me enorm gesterkt door het idee dat er altijd iemand met mij wilde meekijken en altijd mijn vragen beantwoordde.

In het begin zorgden de antwoorden vooral voor geruststelling. Zeker omdat (zeker in mijn geval) mijn hoofd totaal niets aankon. Ik kreeg gaande weg steeds meer antwoorden, waardoor ik wist waar ik op moest en letten en wanneer ik aan de bel moest trekken.

Uiteindelijk brak het spannende moment aan van het VSO moment. En voor ik het wist, was alles in werking gezet, gecontroleerd, onderhandeld en was alleen nog maar mijn handtekening nodig voor de VSO. Na twee jaar ziek zijn en zoveel spanning ondervinden vanuit het werk, maar zeker ook het ziek zijn, was dit haast niet te bevatten.

Nog steeds ben ik ontzettend dankbaar dat Chantal, Linda en Nicoline op mijn pad zijn gekomen! En het resultaat was ontzettend positief!
Anja
Voedingsassitente
Na een telefoontje met Linda wist ik het direct dat ik door haar mijn belangen wilde laten behartigen. Het gesprek voelde vertrouwt, ik voelde mij begrepen en Linda gaf mij het vertrouwen dat het goed zou komen. Na meerdere keren contact via mail, WhatsApp en telefoon is mijn vso akkoord bevonden en ondertekend.

Een golf van emoties volgde, maar op een positieve manier. Linda is een zeer kundige, vrolijke, begripvolle vrouw. Ze schakelt snel, is zeer adequaat, maar op een mooie persoonlijke manier, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Door het inschakelen van Linda is het proces omtrent mijn vso “ontspannen” verlopen. Ik zou iedereen die in zo’n situatie komt Linda aanraden!! Wat een topper!! Ben haar dankbaar.
Josje
In de verzuimperiode heeft mijn werkgever een paar steekjes laten vallen in dit proces en daarom ging ik op zoek naar hulp. Het stelde me gerust dat ik hulp kon krijgen in de afrondende fase met mijn werkgever zodat ik de communicatie aan een onafhankelijk persoon uit handen kon geven. Eline heeft mij ontzorgt in deze lastige periode, daar ben ik haar heel dankbaar voor. Ook de contactpersoon vanuit mijn werkgever vond het een fijne ervaring. Eline heeft mijn VSO goed geregeld met een mooi resultaat (zelfs een aantal fouten er uitgehaald). Haar inzet is door mijn werkgever vergoed. De communicatie met Eline was heel prettig, begripvol en doortastend als dat nodig was.De dienstverlening stopte pas nadat zelfs de eindafrekening was gecheckt. Eline, hartelijk dank voor je warme begeleiding de afgelopen maanden!!
Ilona Accountmanager
Na twee jaar ziekte volgde de onderhandelingen voor de vso. Aangezien ik geen juridische kennis heb, heb ik de hulp van De Ontslagexpert ingeschakeld. Chantal was mijn juridisch expert die mij bijstond, zeer vriendelijk, professioneel en goed in de communicatie. Met de hulp van Chantal hebben we het maximale resultaat behaald. De misgelopen ploegentoeslag en een hogere ontslagvergoeding daarnaast zijn de juridische kosten volledig vergoed.
Anoniem
Declarant
Op het moment dat ik mijn VSO kreeg heb ik Linda ingeschakeld. Linda nam het contact met mijn werkgever over en heeft zich volledig ingezet met haar kennis van zaken, zodat ik heb gekregen waar ik recht op hebt! Door haar hulp heb ik een correcte VSO kunnen ondertekenen met een hogere ontslagvergoeding, extra maanden, meer geld.
Ronald
Na 2 jaar ziekte ben ik helaas afgekeurd. Het duurde bij mijn werkgever heel lang voordat er een VSO kwam dus toen ik van iemand hoorde dat zij erg goed geholpen was door jullie heb ik dit ook gedaan. Daar heb ik absoluut geen spijt van aangezien mijn werkgever erg stug is. Joyce hield goed contact met mij en zelfs op momenten dat ik geen antwoord verwachte was Joyce toch nog aan het werk. Het heeft mij veel rust gegeven om haar in te schakelen dus ik ben erg tevreden.
Astrid
Shiftleider
RUST & VERTROUWEN!! Ik ben zo blij dat ik Linda heb ingeschakeld en mezelf deze hulp heb gegund. Ik kreeg meer geld en de juridische kosten zijn volledig vergoed. Een 2-jarig ziektetraject is niet niks en zeer stressvol. Alles aan Linda overdragen was de beste beslissing. Je vechtlust en gevoel voor rechtvaardigheid is heel fijn. Je bent echt voor me opgekomen. Linda bedankt voor je hulp!
Anoniem
Het was fijn in deze stressvolle tijd om het uit handen te geven aan iemand die begrijpt wat er staat, advies kan geven en voor je kan bemiddelen. Hierdoor kon ik meer ontspannen mijn operatie in. Zelf komt er ook nog wel aardig wat op je af maar ik heb mij erg gesteund gevoeld en ben erg dankbaar voor alle hulp. Laura heel erg bedankt, je bent een topper!! 🙂
Mieke
Uitvaartadviseur
Ik ben heel erg geholpen tijdens dit traject. Zelf heb ik mijn werkgever meerdere malen gevraagd actie onder te nemen, zonder resultaat. Na inschakelen van Sanne is dit opeens heel snel gegaan. Alles was transparant.
Meral
Schoonmaakmedewerker

“Hoeveel geld loop je mis als je zelf gaat onderhandelen en rommelen met je ontslagvergoeding?”

Ontslag na 2 jaar ziekte: vraag maar raak

Veelgestelde vragen

In veel gevallen kan je al ontslagen worden ondanks dat je WIA beslissing er nog niet is. Dit is wel maatwerk en we moeten dan even goed opletten. Het is sowieso wel mogelijk om alvast klant bij ons te worden. Vaak kunnen we het dossier en het contact met de werkgever alvast oppakken en overnemen.

Wij willen mensen helpen die begrijpen dat zij zelf geen ontslagexpert zijn. Wij willen graag mensen helpen die willen krijgen waar ze recht op hebben op een fijne en respectvolle manier. Ons doel is om de relatie goed te houden zodat jullie op een normale manier afscheid van elkaar kunnen nemen. Wij willen jou ontlasten en ontzorgen zodat je klachten niet erger worden en je niet onnodig extra energie verliest.

1. Zodra je WIA beslissing binnen is.
2. Zodra je 2 jaar ziek bent en er geen loonsanctie is en je zelf alvast je ontslag wil gaan regelen.
3. Als je werkgever begint over ontslag of je een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen. Bel ons dan direct.

Veel mensen vinden het spannend om ons in te schakelen omdat ze denken dat dit olie op het vuur is. Niets is minder waar. Werkgevers reageren juist heel positief op ons en vinden het fijn dat wij betrokken worden omdat wij zorgen dat het ontslag sneller geregeld kan gaan worden. Ze kunnen met iemand praten en sparren die objectief is en begrijpt waar het over gaat. En een hele belangrijke les: als wij iets vragen doen wij ons werk en wordt het verwacht, terwijl een vraag om bijvoorbeeld meer geld door jou verkeerd kan vallen. Je bent dan de ondankbare werknemer die om meer vraagt ;).

Absoluut. Er wordt verkeerd gedacht dat er al een vaste deal is. Het klopt dat er na 2 jaar ziekte vaste rechten zijn. Toch zien wij maar één kloppend ontslag per maand. Schrijnend! Mensen kunnen nog steeds niet rekenen en er worden massaal fouten gemaakt in 2 jaar ziekte ontslagzaken. Enige tijd geleden hadden wij een verschil in de transitievergoeding van 25.000 euro en was de werkgever vergeten de gemiddelde ploegentoeslag door te betalen wat om 20.000 euro ging. Wil jij het risico lopen om veel geld mis te lopen?

Je kan weigeren een VSO te tekenen. Echter kan een werkgever je in veel gevallen alsnog ontslaan via de ontslagvergunning UWV. Je voorkeur is altijd de VSO omdat je via deze weg alles in één keer goed kan vastleggen. Wat veel mensen niet weten is dat de ontslagvergunning enkel een toestemming is dat de werkgever je mag ontslaan. Dit zegt verder niets over de juiste bedragen en/of tegoeden. Deze moeten we achteraf controleren als het gestort is. Het UWV bemoeit zich hier niet mee.

In 98,5% van de gevallen willen werkgevers deze kosten wel betalen en of verdienen wij onszelf terug door een betere deal voor je te regelen. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand en leveren klanten regelmatig honderden soms duizenden euro’s op. Mocht je werkgever echt niks willen vergoeden en behalen wij geen winst dan kan je gebruik maken van de escape optie. Deze leggen we je graag telefonisch uit. 

Sommige werkgevers lopen niet te koop met juridische kosten. Ze hopen dat je die niet nodig hebt en houden hun mond hierover. In de praktijk zie je, als wij dit meenemen in de totale onderhandeling, dat het dus in 98,5% van de gevallen vergoed wordt. Dat er dus niets, of een te laag bedrag, in je ontslag staat zeg dus nog niks.

Één tip: doe dit alsjeblieft niet. Advocaten gaan er vaak met een juridisch gestrekt been in en dit kan je werkgever echt niet waarderen. Het kan soms zelfs de onderhandeling en relatie schaden. Kies voor een partij die aanvoelt met welke tone of voice die moet praten met je werkgever. Zo behaal je de beste resultaten op een prettige manier. Ik ben geen fan van vakbonden en rechtsbijstand. Deze hebben een workload die veel te zwaar is waardoor ze al snel zeggen dat iets klopt. Hier krijg je niet de persoonlijke aandacht die je verdient.

Oei hier krijg ik het al benauwd van. Hoe kan jij weten of iets klopt als je geen ontslagexpert bent? Werkgevers laten soms een berekening zien waarvan jij als leek denkt dat het klopt terwijl dit niet zo is. Dus pas op en laat het altijd controleren door een ontslagexpert met verstand van zaken.

Bij ons mogen de ontslagexperts een beperkt aantal zaken draaien. Bij de rechtsbijstand en vakbond zitten manusjes van alles die 80 dossiers per persoon per maand draaien. Hoe goed die persoon misschien wel of niet is, deze kan je nooit zo goed helpen zoals wij dat wel kunnen. Persoonlijke aandacht en tijd voor je dossier vinden wij van essentieel belang. Ontslag na 2 jaar ziekte is heftig. Jij hebt klachten en wij willen je volledig ontlasten. Eigenaresse Linda weet er alles van. Wij willen je op een goede manier helpen door deze afsluitende fase en aan een goede financiële start voor de toekomst.
Onze resultaten liegen er niet om. Check onze review pagina eens. Wij hebben nog nooit een ontevreden klant gehad.

Maak kennis met het team

Onze ontslagexperts helpen je aan een kloppend eerlijk ontslag:

Ontslagexpert Joyce van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Joyce

Ontslagexpert

Ontslagexpert Britt van WIAhulp
Britt

Ontslagexpert

Ontslagexpert Elise van WIAhulp
Elise

Ontslagexpert

Ontslagexpert Lobke van WIAhulp
Lobke

Ontslagexpert

Ontslagexpert Chantal van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Chantal

Ontslagexpert

Ontslagexpert Sibrinne van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Sibrinne

Ontslagexpert

Ontslagexpert Hanneke van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Hanneke

Ontslagexpert

Ontslagexpert Margriet van WIAhulp
Margriet

Ontslagexpert

Ontslagexpert Janneke van WIAhulp
Janneke

Ontslagexpert

Ontslagexpert Mahado van WIAhulp
Mahado

Ontslagexpert

Ontslagexpert Annemarie van WIAhulp
Annemarie

Ontslagexpert

Ontslagexpert Sakina van WIAhulp
Sakina

Ontslagexpert

Wil je ontslaghulp of heb je nog vragen of twijfels?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 085-7600891 of vul het contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur, op werkdagen, telefonisch contact met je op. Niets gehoord? Check dan je spambox, als daar niets in zit dan is er iets fout gegaan. We horen dan graag opnieuw van je.

Gratis inkijk module 'Zorgeloos richting WIA en ontslag

Zorg voor een eerlijke, kloppende WIA keuring die recht doet aan je situatie waarbij je klachten serieus worden genomen en voorkom ernstige financiële gevolgen.