Voor werknemers met een werkgever of vanuit de ziektewet bij UWV

Wil jij zorgeloos richting je WIA en ontslag?

Je WIA keuring komt eraan, help! Je bent bijna twee jaar ziek en weet niet meer wat je moet doen. Wat gaat er gebeuren? Word je ontslagen? Hoe ziet je financiële toekomst eruit? Je leven staat op zijn kop en je weet niet meer wat je moet doen. Dit alles gebeurt om je heen terwijl je ook nog ziek bent.

Hoe werkt de WIA keuring nu precies? Wat moet je wel en vooral niet doen? Je hebt hier geen idee van, wat natuurlijk ook logisch is. Toch is het van essentieel belang dat je je zo goed mogelijk voorbereidt. Het is echt een ramp als je onverhoopt te weinig wordt afgekeurd en onterecht in de WW of zelfs de bijstand beland. je moet dan met al je klachten weer  gaan solliciteren en werken terwijl dit helemaal niet kan. Dit wil je echt voorkomen.

085 0705 372

Bel ons bij vragen

Voor wie is de WIA cursus?

Je hebt geen idee waar je goed aan doet of wat je straks kan verwachten. Iemand bij het UWV gaat straks iets voor jou beslissen, wat natuurlijk enorm eng en spannend is. Ik voelde mij voornamelijk bang, onzeker en machteloos. Je bent van plan om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden maar online staat zo veel informatie. Je weet niet of alles nog klopt en wat alles precies betekent. Het kost je überhaupt al veel te veel energie om alles zelf uit te moeten pluizen en je ziet door de bomen het bos niet meer. Het UWV probeer je te contacten maar zij spreken elkaar eigenlijk ook weer tegen. De arbodienst vertelt je van alles maar je kan het eigenlijk niet onthouden of begrijpen. Wat moet je nu doen? Wie kan je vertrouwen en wie kan je helpen? 

Dit begrijp ik, Linda, als geen ander. Ik werd in 2017 IVA afgekeurd door mijn spierziekte. Ik moest dus ook de WIA aanvraag doen en wat zag ik hier tegenop. Ondanks mijn HR achtergrond wist ik ook niet wat mij te wachten stond bij het UWV. Wat kan ik het beste doen? Niemand had hier een antwoord op. Ik voelde me ontzettend onzeker over wat er ging gebeuren en ik maakte mij ontzettend zorgen over mijn (financiële) toekomst. Welke banen gingen ze nog geschikt vinden voor mij en moest ik dit werk dan tegen mijn zin in gaan doen. Het voelde alsof ik niets meer te zeggen had over mijn eigen leven en toekomst. 

Vraag jij jezelf af of er überhaupt een goede WIA hulp voor werknemers bestaat?

Een onzekere periode

Je bent overgeleverd aan het UWV. Iemand gaat iets over jou beslissen waar enorme (financiële) gevolgen voor jou aan vastzitten. Nemen ze je klachten wel serieus? Zeker wanneer je het niet kan zien of er geen duidelijke diagnose is. 

En hoe gaat de WIA beoordeling precies in zijn werk, wat zijn de criteria? Welke vragen gaan ze stellen? Zijn er mogelijkheden om je goed voor te bereiden? Moet je straks weer gaan solliciteren, terwijl je al 2 jaar ziek bent. Of ga je zelfs de WW of de bijstand in? En heb je nog een keus om te blijven bij je werkgever? Hoe werkt het ontslag na 2 jaar ziekte? Wanneer stopt mijn werkgever mijn loon en wat als de WIA beslissing er dan nog niet is door alle achterstanden? Deze en nog honderd vragen komen in je op, zonder hier hét antwoord snel en makkelijk op te vinden. 

Je voelt je gestrest en onrustig. Je bent moe en je merkt dat alle onzekerheid je klachten verergert. Dan moet je ook nog eens zelf veel aanleveren bij de WIA aanvraag, maar je weet niet precies wat en wanneer je dit moet doen. Terwijl hier handige tips voor zijn. 

Het is een enorme onzekere periode. Je bent nog steeds ziek en je hebt al zo weinig energie. Je hoopt dat je werkgever het beste met je voorheeft maar toch twijfel je hieraan. Kunnen de documenten die je van hen moet tekenen geen kwaad? Snijd je jezelf nu niet in de vingers? Je doet maar wat zij zeggen, zij zullen het vast wel weten, maar kan je ze echt vertrouwen? 

Goed nieuws je hebt hier meer invloed op dan je denkt en er bestaat gewoon WIA hulp voor werknemers.

Voorkom een te lage WIA afkeuring en duur bezwaartraject!

Ga je gewoon afwachten tot het WIA gesprek opeens voor de deur staat? Zonder te weten welke cruciale informatie je moet delen? Of neem jij het heft in eigen handen en ga jij er alles aan doen wat in je macht ligt om een eerlijke WIA keuring te krijgen voor de rest van je leven die recht doet aan je situatie?

Een verzekeringsarts mag je namelijk niet op je blauwe ogen geloven en jij kan hier diverse handelingen doen om je eigen dossier te versterken.

Ik zeg altijd: je krijgt één keer de kans om je WIA keuring goed aan te pakken en voor te bereiden zodat je er alles aan gedaan hebt wat je kon.

De kans is erg groot dat als je je niet goed voorbereid, jij een te lage WIA afkeuring krijgt, tijdelijk in de WW belandt en daarna in de bijstand. Je zal dan in bezwaar moeten gaan. Dit kost veel tijd, geld en vooral energie. Daarnaast zit je nog maanden in onzekerheid waardoor je vaak door deze slechte uitkomst en enorme stress nog zieker wordt en al je klachten verergeren.

Dus waarom gun jij jezelf niet de rust en ruimte om in eigen tempo goede WIA hulp te krijgen?

Dit gaat over een beslissing die impact heeft op je financiële toekomst, mogelijk voor de rest van je leven. De WIA keuring is geen appeltje eitje. Het is van essentieel belang dat je je hier goed op voorbereidt.

Wil jij het risco lopen om geen WIA te krijgen?

Word je minder dan 35% afgekeurd? Dan krijg je geen WIA uitkering. Je zal, wanneer je voldoet aan de WW eisen, de WW ingaan. Voldoe je hier niet aan? Dan val je zelfs terug op bijstandsniveau, mits je hiervoor in aanmerking komt. Het is verschrikkelijk om na 2 jaar ziekte in de WW of de bijstand terecht te komen. Dit gun je niemand.

Na 2 jaar ziekte kan je werkgever je, indien er geen loonsanctie is, gaan ontslaan. Dit betekent dat je met je WW of bijstandsuitkering gewoon moet gaan solliciteren. Jij, die al 2 jaar ziek bent! Men is namelijk van mening dat, wanneer je gedeeltelijk wordt afgekeurd, je na een bepaalde periode weer zelf een bepaald geldbedrag kan verdienen. Als dit je niet lukt val je financieel in een enorm zwart gat.

De stress, onzekerheid en druk die deze situatie met zich meebrengt is niet te overzien. Het verergert je klachten en je voelt je nóg slechter. Had je je nu toch maar beter voorbereid op de WIA keuring 

Risicogroep

Lage- en middenlonen

Als je een uitvoerende baan hebt of een lager loon dan loop je het meeste risico op een te laag afkeuringspercentage. De WIA keuring gaat namelijk niet over een percentage arbeidsongeschiktheid maar om een percentage loonverlies.

Een manager met een hoger salaris kan 80-100% afgekeurd worden terwijl een uitvoerend medewerker met exact dezelfde klachten en ziekte maar voor 47% afgekeurd wordt of zelfs 35% min (wat betekent geen WIA uitkering). Dit is een verschrikkelijk krom systeem, wat voor mensen met lage lonen heel slecht uitpakt.

Het is daarom belangrijk dat mensen met lagere lonen, in uitvoerende functies nóg beter voorbereid naar de WIA keuring gaan. Er staat zo veel op het spel.

Deze beslissing gaat over de rest van je leven

Jij wilt toch een eerlijke WIA beslissing en krijgen waar je recht op hebt?

Jij wilt een eerlijke WIA beslissing die recht doet aan jouw situatie. Neem je WIA aanvraag daarom serieus en doe het niet alleen. Je hoeft er ook niet alleen voor te staan: vind support bij onze WIA en ontslagexperts en lotgenoten.

Wij zorgen dat we jou zo zorgeloos mogelijk richting je WIA keuring en ontslag begeleiden. Zodat jij rust ervaart en weet wat er staat te gebeuren. Zo kan jij je focussen op je gezondheid: samen staan we sterk.

Goede informatie

De lessen zijn door WIA experts en ontslagexperts gemaakt. De informatie is duidelijk en up-to-date. Wij leggen alles in jip-en-janneketaal uit. Je kunt kiezen om een les te lezen of een korte video te kijken. Alle lessen zijn opgeknipt in kleine stukjes zodat je alles in eigen tempo, nog 100 keer, kunt kijken.

Voorbereiding

Met de online cursus bereid jij je op de best mogelijke manier voor op de WIA aanvraag.

Serieusgenomen

Jouw WIA aanvraag is voor ons prioriteit. Wij nemen dit uitermate serieus. De WIA keuring is van groot belang voor de rest van jouw leven. Wij steunen je en staan je bij.

Hoe zou het zijn als

Je hulp van experts zou krijgen?

Experts helpen je in chronologische volgorde met het voorbereiden op alles omtrent de WIA aanvraag, WIA keuring en WIA beslissing. Stap voor stap nemen ze je, op jouw tempo, mee door het proces.

Je duidelijke uitleg krijgt?

In begrijpelijke taal leer je precies wat je allemaal moet gaan doen. Elk document en elke stap wordt uitgebreid toegelicht.

Al jouw vragen beantwoord worden?

Een WIA expert en ontslagexpert beantwoorden al je vragen in een besloten community met lotgenoten. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken op internet en krijg je op een begrijpelijke manier antwoord op je vragen. Daarnaast leer je ook van de vragen van andere lotgenoten die in de community worden gesteld.

De online leeromgeving kunt bekijken?

In de online leeromgeving vind je duidelijke tips en uitleg hoe je je zo goed als mogelijk voorbereidt op de gesprekken bij het UWV. Er zal een last van je schouders vallen omdat je beter weet wat je wel en niet moet vertellen en hoe de keuring precies werkt. Hierdoor is de kans natuurlijk ook groter dat je een eerlijke WIA keuring krijgt.

Je persoonlijke mails ontvangt?

De persoonlijke actie alert mails ontvang je in je mailbox op het moment dat je iets moet doen of moet aanleveren. Deze zijn volledig afgestemd op jouw 2 jaar ziekte tijdlijn. Hierdoor kan je nooit meer een deadline vergeten omtrent de WIA keuring. Het is perfect als je rond de 1,5 jaar ziekte instapt.

Je een eerlijke WIA beoordeling krijgt?

Je WIA beoordeling is levensbepalend. Met behulp van de online lessen, de community, lotgenoten en de experts bereiden we je zo goed mogelijk voor zodat je een eerlijke WIA beoordeling krijgt en je positief naar de toekomst kan kijken.

Dit krijg je in de cursus

Online

Community

Na je aanmelding kan je direct de besloten community in. Al je vragen over WIA en de basis van ontslag worden hier beantwoord. Ook kan je hier de eerder gestelde vragen van lotgenoten vinden. Zo kan je je zelfs inlezen over onderwerpen waar jij nog niet aan had gedacht. 

Leerstof

Online leeromgeving

In de online omgeving vind je in chronologische volgorde en begrijpelijke taal alles wat er gaat komen met betrekking tot WIA en ontslag. Je vindt hier tips, tricks, to do’s en ook dingen die je vooral niet moet doen. Het proces wordt inzichtelijk en overzichtelijk waardoor jij met vertrouwen naar de aankomende WIA keuring gaat.

Reminders

Actie alert mails

Jij vult je 2 jaar ziektedatum in wanneer je de cursus aanschaft. Hierna ontvang je op data die voor jou belangrijk zijn persoonlijk actie alert mails. In deze mails krijg je een uitleg, to do of tip die je spoedig moet gaan voltooien. Zo vergeet je nooit meer een actie uit te zetten, een document aan te leveren of iets in te plannen. Je hoeft alleen maar de mails te openen en aan de slag te gaan met wat er in de mail staat, makkelijker kan niet, toch?

Vraagstukken die aan bod komen

Wat ga je leren over de WIA?

Er zijn 6 verschillende WIA modules:
1. Algemene WIA informatie.
2. Hoe werkt de WIA keuring?
3. De WIA aanvraag.
4. De WIA keuring en de gesprekken bij het UWV.
5. De WIA uitslagen en soorten uitkeringen.
6. Niet eens met de WIA beslissing.

In iedere module zitten diverse verschillende kleine lessen. De combinatie van deze modules zorgt ervoor dat je goed voorbereid naar de WIA keuring gaat en hopelijk een eerlijke, kloppende WIA beslissing krijgt. Hiermee voorkom je dat je in bezwaar moet gaan, wat veel extra tijd, geld en energie kost.

Vraagstukken die aan bod komen

Wat ga je leren over ontslag?

Er zijn 3 verschillende ontslag modules:
1. Hoe werkt ontslag na 2 jaar ziekte?
2. Op welke ontslagdeal heb ik recht?
3. Overige belangrijke ontslag informatie.

In iedere module zitten diverse verschillende kleine lessen. De combinatie van deze modules zorgt ervoor dat je goed begrijpt dat er een ontslag komt en hoe dit in hoofdlijnen werkt en wat je rechten zijn.  

De voordelen

Praktische informatie

Direct toegang

Direct na aanmelding krijg je toegang tot de online leeromgeving en besloten community. Je mag tot 2,5 jaar ziekte in de online leeromgeving blijven of langer indien de WIA beslissing er nog niet is of als je in een loonsanctie zit.

Toegang op ieder apparaat

Je kan gebruik maken van de online omgeving op je computer, tablet of telefoon. Zo kan je zelf kiezen waar je behoefte aan hebt en heb je altijd alles makkelijk bij de hand.

Notificaties

Wij gaan je automatisch vanaf week 85 van je ziekte Actie Alert Mails sturen. Zo weet je precies welke actie je wanneer moet gaan uitvoeren. Meld je je later aan? Dan krijg je een aangepaste mailflow.

Extra Korting

Er zijn twee opties waar je uit kan kiezen: Zorgeloos Richting WIA en Ontslag los bestellen of je bestelt het combipakket waarmee je direct een plek reserveert bij een van onze ontslagexperts voor uitgebreide ontslaghulp zodra het zo ver is. Met het combipakket krijg je nu €100,00 korting op de dienst 'Zorgeloos Richting WIA en Ontslag'.

Krijg voorrang

Als je direct het combinatiepakket aanschaft dus de dienst 'Zorgeloos Richting WIA en Ontslag' en onze uitgebreide ontslaghulp bij een van de ontslagexperts dan ben je verzekerd van een plekje in onze drukke agenda. Wij gaan je gegarandeerd helpen met het UWV ontslag of een vaststellingsovereenkomst. Zo krijg jij een correct ontslag met het bedrag en de voorwaarden waar jij recht op hebt.

Uitgebreide ontslaghulp

Wij zien slechts één kloppend ontslag per maand met de juiste bedragen. Dit is schrijnend. Laat daarom je ontslag altijd door een ontslagexpert controleren zodat je zeker weet dat je krijgt waar je recht op hebt. De juridische kosten voor onze ontslaghulp worden in 98,5% van de gevallen vergoed door je werkgever.

Ons aanbod

Wat is de investering?

Zorg voor een eerlijke, kloppende WIA keuring die recht doet aan je situatie waarbij je klachten serieus worden genomen en voorkom ernstige financiële gevolgen. We hebben twee opties waar je uit kan kiezen:   

Zorgeloos richting WIA en ontslag

Je kunt het voortraject ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’ los kopen. Krijg toegang tot de online leeromgeving en hulp van onze experts bij jouw WIA-aanvraag.

 

Zorgeloos richting WIA en ontslag + volledige ontslag bemiddeling

Wil je beide pakketten (‘zorgeloos richting WIA en ontslag’ en de ontslag bemiddeling voor 2 jaar ziekte ontslag) samen bestellen dan ontvang je nu € 100, extra korting op het voortraject.

 

Voor wie is dit geschikt?

Je wil krijgen waar je recht op hebt

Een eerlijke, rechtvaardige WIA beoordeling. Dat is wat jij wil en waar je ook recht op hebt. Je bent welkom vanaf 1,5 jaar ziekte, dit is ongeveer rond week 80 van ziekte. Als je zeker weet dat je richting de WIA aanvraag gaat en je hebt behoefte aan de hulp en al informatie van onze experts en de community, dan ben je ook al eerder welkom.

Je in de ziektewet zit

Zit je in de ziektewet bij het UWV, dus heb je geen werkgever maar krijg je wel een WIA keuring? Ook dan is deze cursus zeer geschikt voor jou.

Er al een WIA-aanvraag gedaan is

Als je de WIA aanvraag al hebt ingediend maar nog wacht op een uitnodiging voor het gesprek bij het UWV. Je hebt ook dan nog ontzettend veel aan deze cursus. De belangrijkste stappen moeten namelijk nog komen.

De wil er is om tijd te investeren

Wanneer je het geen probleem vindt om de tijd te nemen om goede informatie in je op te nemen middels onze lessen. Alles kan rustig in eigen tempo wanneer het je uitkomt.

Als je het alleen moet doen

Wanneer je werkgever je helemaal alleen laat staan bieden wij je alle hulp.

Als je je vraag kwijt moet

Voor jou als je het nodig hebt om je vragen kwijt te kunnen en in begrijpelijke taal antwoord wil krijgen.

Je herkeurd moet worden

Moet je naar een herkeuring? Dan is het ook voor jou geschikt. Dit is afhankelijk van het niveau en de kennis die je al hebt opgedaan. Neem telefonisch contact met ons op zodat wij je hier eerlijk over kunnen adviseren.

Eerste 1,5 jaar ziek

Alles in de online leeromgeving en de community is gericht op de WIA aanvraag, WIA keuring, WIA beslissing en eventueel bezwaar en ontslag. Wij kunnen je niet helpen met verantwoordelijkheden en zaken die te maken hebben met de eerste 1,5 jaar van ziekte. Denk aan vragen over de Wet Verbetering Poortwachter e.d.

Een bepaalde WIA-uitslag verwacht

Als je van ons verwacht dat wij garanderen dat je een bepaalde WIA uitslag krijgt dan heb je het mis. Wij kunnen niet toveren en hebben hier geen invloed op. Wat wij wel kunnen doen is jou zo goed als mogelijk voor te bereiden waardoor de kans een stuk groter is dat jij een eerlijke WIA beslissing krijgt.

Next-level persoonlijke begeleiding verwacht wordt

Het is een online cursus. Wil je next level persoonlijke begeleiding en vragen stellen waarbij stukken bekeken moeten worden dan kan je hier aparte 1 op 1 calls tegen betaling voor boeken. Je kan ontzettend veel vragen kwijt in de community maar we kunnen geen vragen beantwoorden waarvoor we in alle stukken zouden moeten duiken.

Je niet met een computer kan werken

Als je helemaal niet om kan gaan met een computer of een telefoon en niemand hebt om je hierbij te helpen gaat het lastig worden. Het is een online leeromgeving waar je eenvoudig toegang toe krijgt, maar je zal dit wel gedeeltelijk zelf moeten instellen.

Reviews

Dit zeggen klanten over ons

De combinatie van laag belastbaar zijn, een verschil van inzicht met de werkgever en de overweldigende informatie online over de WIA, zonder verdere helderheid via het UWV of bij HR gaf mij heel veel stress. De praktische informatie met tips & to do's over de volgende stap die mij te wachten stond vond ik bij De Ontslagexpert.

De aangeboden stapsgewijze heldere online lessen in hapklare brokken voldoen uitstekend aan mijn behoefte en loodsen mij er geleidelijk doorheen. In de besloten community kunnen vragen worden gesteld voor verdere verdieping en interactie met anderen. Ik ben zelfs door iemand van het team gebeld voor nadere toelichting en advies.

Het geeft mij enorm veel vertrouwen om hier terecht te kunnen met mijn vragen en onzekerheden. Omdat ik nu meer kennis heb van het WIA traject, kan ik mij beter voorbereiden op de gesprekken en voel ik mij geruster om deze ook aan te gaan.

De inhoud van de cursus wordt regelmatig geüpdate aan de recentste inzichten en vraagstukken. Ik beveel deze dienst dan ook van harte aan. Je hoeft er niet alleen voor te staan!
Anoniem
Medisch specialist
In het tweede ziektejaar zat ik er echt helemaal doorheen. De acties van mijn werkgever begreep ik niet en gaven mij het gevoel dat ze mij er op een akelige manier eruit wilden werken. Natuurlijk voelde ik dat op dat moment niet goed aan, ik was immers erg emotioneel, ziek en moe.

Op internet probeerde ik informatie te zoeken over ontslagprocedures en wat je rechten zijn. Al snel belandde ik in een oerwoud aan informatieve sites, juristen en adviesbureaus. Daardoor raakte ik steeds verder in de knoop.

Gelukkig liep ik tegen de site van Linda aan en zij schreef op een voor mij begrijpelijke manier over de WIA en ontslag. Dat gaf mij rust en de juiste informatie, precies wat ik nodig had op dat moment. Het gedrag van mijn werkgever begon ik steeds beter te begrijpen en dit bevorderde ook goede communicatie tussen met mij en mijn werkgever.

Uiteindelijk heb ik een goed gevoel over de hele ontslagprocedure overgehouden. Linda's combipakket heeft mij heel veel slapeloze nachten en stress bespaard, het is echt de investering waard.
Anoniem
Leraar
Ik was erg nerveus wat er zou komen, vooral het gesprek met de arts van het UWV. Je staat al onder spanning, niet wetende wat ze gaan beslissen. Je toekomst hangt ervan af. De e-learning, Zorgeloos Richting WIA en Ontslag, heeft mij enorm geholpen. Duidelijk, geen lastige woorden, de stappen die je zelf moet ondernemen, wat te verwachten, was voor mij een geruststelling. Ik kan dit iedereen aanraden, die in deze situatie zit. Ook de VSO hebben ze voor mij nagekeken, wat ook een geruststelling was. Ik kon appen, bellen, mailen, er werd altijd snel gereageerd. Ook als het even tegen zat kreeg ik altijd een motivatie terug.
Corina
Filiaalmanager
De weg richting de WIA aanvraag brengt mij veel stress. Ik vind het fijn dat ik nu in begrijpelijke taal kan lezen wat er gaat komen. Ik vind het hele traject nog steeds lastig dus overweeg om toch aanvullend de WIA expert om 1 op 1 hulp te vragen. Ook deze mogelijkheid geeft mij veel rust. Ook fijn dat je dan ineens zo'n lief kaartje krijgt. Je voelt je dan niet zo alleen.
Diana
Verzorgende
Door een heftige burn-out en daaruit voortvloeiende lichamelijke klachten kwam ik, nu bijna twee jaar geleden, ziek thuis te zitten. In de loop van deze twee jaar werden de, bij de wet Poortwachter horende, protocollen doorlopen. Zo kwam ook de WIA steeds dichterbij en alles wat daarbij hoort. Dit voelde als een zwaard van Damocles en door mijn ziekte kon ik het niet voor elkaar krijgen om de concentratie te vinden om me hier goed op voor te bereiden.

Op LinkedIn zag ik een video van Linda. Hierin werd het belang van een goede voorbereiding op de WIA heel duidelijk uitgelegd en toegelicht. Dit gaf rust. Ik besloot me aan te melden voor de dienst Zorgeloos richting WIA en ontslag. Linda legt in deze online omgeving heel duidelijk en goed onderbouwd alle facetten van de WIA procedure uit. In de, bij deze dienst horende, community en e-learning omgeving (Huddle) kan ik tevens al mijn nog eventuele vragen kwijt. Door Linda en/of mede gebruikers van deze dienst wordt daarop uitgebreide nadere informatie gegeven.

Ik heb veel aan deze informatie gehad en het helpt mij enorm om me goed voor te bereiden op de komende periode. Ik overweeg sterk om ook gebruik te maken van de uitgebreide dienst Ontslaghulp bij een van de ontslagexperts. Ik raad iedereen, die in deze spannende situatie zit, aan gebruik te maken van de diensten van Linda. Zij ontzorgt op een goede manier.
Leen
Manager
Ik kon weinig écht goede informatie vinden over de WIA en dat maakte mij onrustig. Ik wilde er meer over weten en besloot jullie dienst af te nemen. Door jullie concrete uitleg werd mij veel meer duidelijk, dat zorgde voor meer rust in mijn hoofd. Het is ook fijn dat je de stukjes steeds terug kan kijken. De Community zorgt dat je er niet alleen voor staat. Ik was beter voorbereid op de WIA keuring en ik wens dat iedereen toe!
Ingrid
Persoonlijk begeleider GHZ

Veelgestelde vragen

Juist wanneer je moeite hebt met informatie tot je nemen is deze cursus perfect voor jou. Alles is hier speciaal voor gemaakt. Alle lessen zijn uitgewerkt in lezen of een video kijken. Jij kan dus kiezen wat bij je past. De software onthoudt precies waar je bent gebleven dus je kan alles pauzeren en direct verder gaan waar je gebleven bent. Daarnaast kan je alles zo vaak terug kijken als jij wilt en/of dit met een partner kijken. Je kunt overzichtelijk per les zien waar het over gaat zodat je de lessen kijkt die op dat moment van toepassing zijn. De Actie Alert Mails helpen jou met wat nu belangrijk voor je is. Je kunt juist alles in eigen tempo doen omdat wij snappen dat dit door je klachten lastig kan zijn.

Je kan na het bestellen van onze dienst direct overal mee starten. Je krijgt een automatische mail met een inlog en uitleg.

Ik zeg altijd: kan je ermee leven als je nachtmerrie uitkomt, dat is bijvoorbeeld geen WIA uitkering krijgen? De kosten die je dan moet gaan maken om met een specialist in bezwaar te gaan zijn vele malen hoger. En baal je dan straks dat je jezelf deze investering, in een levensbepalende beslissing met zulke grote financiële gevolgen voor de toekomst, niet gegund hebt?

Je mag erin blijven zolang je WIA beslissing nog niet binnen is. Daanaast mag je er ook nog inblijven zolang je ontslag niet rond is. Bij sommige klanten wordt het ontslag al geregeld na 2 jaar ziekte maar is de WIA beslissing er nog niet. Je mag er dan gewoon in blijven.

Als je werkgever een loonsanctie krijgt dan is dit vaak super balen. Dit betekent dat je WIA keuring en ontslag uitgesteld worden en je werkgever straf krijgt en je salaris langer moet doorbetalen. Als je een loonsanctie krijgt mag je gewoon in de leeromgeving blijven tot alles achter de rug is en alsnog afgerond is.

Als jij zeker weet dat je naar de WIA keuring gaat en je hebt al behoefte aan informatie en kennis over alles wat straks gaat komen dan ben je absoluut al welkom. Het enige wat je alleen moet beseffen is dat je vragen kunt stellen over de cursus en over de WIA en ontslag. Je kan geen vragen stellen over onderwerpen hierbuiten.

Je kunt dus kiezen of je het combipakket bestelt of alleen de dienst “Zorgeloos richting WIA en Ontslag’ los. Je kan naar je ontslagexpert op het moment dat:
1. Je 104 weken ziek bent en jij zelf alvast het ontslag wil gaan regelen met je werkgever.
2. Als je WIA beslissing binnen is.
3. Als je werkgever start en gaat praten over ontslag.

Absoluut! Een ontslag via een VSO (vaststellingsovereenkomst) of ontslagvergunning UWV moeten beide goed gecontroleerd worden. In beide gevallen moeten wij contact zoeken met je werkgever om te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Als jij 2 jaar ziekte doorloopt in de ziektewet bij het UWV dan is deze cursus ook geschikt voor jou. In sommige lessen hebben we het over een werkgever maar dit kan jij dan negeren. De WIA aanvraag, WIA keuring, WIA beslissing uitslagen is allemaal hetzelfde voor jou als voor iemand in loondienst. Door deze cursus zal jij ook zorgeloos en goed voorbereid naar je WIA keuring geholpen worden.

Dit is natuurlijk super fijn voor je. Hopelijk heb je toch veel aan deze online cursus gehad. Mocht je een ontslagpakket gereserveerd hebben dan kan je deze gratis annuleren. Wel willen we dan een bewijs van je herstelmelding en annulering van de WIA aanvraag.

Stel ons je vraag

Heb je nog vragen of twijfels?

Je kunt gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen via 085 0705 372 of door het onderstaande contactformulier in te vullen. Wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op tijdens werkdagen. Niets gehoord: check dan je spambox en als daar niets in zit dan is er iets fout gegaan. We horen dan graag opnieuw van je.

Gratis inkijk module 'Zorgeloos richting WIA en ontslag

Zorg voor een eerlijke, kloppende WIA keuring die recht doet aan je situatie waarbij je klachten serieus worden genomen en voorkom ernstige financiële gevolgen.