Over ons

Over WIA Hulp

Linda van Wiahulp

Mijn wereld stond op zijn kop..

Mijn hele leven loop ik al met klachten rond. Dokters, ziekenhuizen en het alternatieve circuit zijn gepasseerd. Alles heb ik geprobeerd en niemand wist wat er met mij was. Ik dacht dus altijd dat ik mij aanstelde en dat het dan wellicht toch tussen mijn oren zat. Mijn vriendinnen zeiden dat ze ook last hadden van hun lijf of doodmoe waren na een werkweek. Ik kon ze nooit goed uitleggen dat het bij mij zo erg was dat veel dingen niet meer lukte.

Privé moest ik als jonge meid steeds meer en meer inleveren. Uiteindelijk was dit zelfs zo erg dat ik privé geen leven meer had en het hele weekend plat moest liggen om mijn werkweek weer vol te houden. Ik nam steeds vaker op woensdagen vrije dagen op omdat ik mijn baan gewoon niet kon volhouden. Ik deed er alles aan zodat ik het werk kon volhouden en thuis was ik daarna helemaal op.

Founder Linda Zwanenburg: "Ik kreeg mijn diagnose"

Ik, Linda Zwanenburg (1988), kreeg in 2015 mijn spierziekte diagnose. Ik wist meteen dat dit ervoor zou zorgen dat mijn leven voor altijd ging veranderen. Ik kon het allemaal ook niet langer meer volhouden en moest mij steeds vaker ziekmelden. Op dat moment kwam echt alles eruit. Je gaat de molen van de Wet Verbetering Poortwachter in. Ikzelf snapte dit deel gelukkig doordat ik een HRM’er ben.

In november 2017 volgde mijn WIA-keuring. Hier werd ik volledig afgekeurd en kreeg ik de IVA-uitkering. Alles wat hierna kwam was een uitdaging: de keuring, verzekeringsartsen, het UWV, de werkgever en dan ook nog eens mentale en fysieke problemen, het was enorm pittig. De WIA keuring was ook een verschrikkelijk onzekere periode. Ik kon nog maar heel weinig en daar moest het UWV wat van gaan vinden. In eerste instantie zie ik er redelijk gezond uit, hoe moest ik duidelijk maken dat ik echt wel serieuze klachten heb? Online kon ik weinig goede informatie vinden, alles was onduidelijk en ik wist niet wat mij te wachten stond. Niemand kon mij voorbereiden op de WIA keuring, ik voelde mij helemaal alleen.

Dit moest anders.. WIA hulp in begrijpelijke taal voor een leek.

In aanloop naar mijn eigen WIA keuring probeerde ik zo veel mogelijk informatie online op te doen. Ik was dan wel HR expert met een minor arbeidsrecht maar wat betekende de WIA precies en wat moest ik doen? Hoe bereid je je goed voor? Ik belandde in een overweldigende wereld waarin elke website iets anders vertelde, ook het UWV had niet de antwoorden waar ik naar op zoek was. Niemand kon mij helpen en ik voelde mij ontzettend eenzaam in dit proces. Daarnaast kost alles zelf uitzoeken mij ontzettend veel tijd en energie die ik helemaal niet heb.

Dit heeft mij doen beslissen om jou en iedereen die naar de WIA keuring gaat hierbij te gaan helpen. Ik wil voorkomen dat jij zieker wordt en meer klachten krijgt doordat je stress hebt van alles dat op je afkomt. Ik weet als geen ander hoe je je voelt. Het is tijd dat Nederland een WIA Hulp platform krijgt die er voor werknemers is. Alles op één plek zodat jij je energie niet hoeft te verspillen aan alles zelf uit te zoeken.

Wij stomen je klaar voor je naderende WIA keuring, je staat er niet alleen voor.

Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen in 2018 omdat ik mensen wilde helpen. Ik heb de HR deeltijd HBO opleiding gedaan met een minor arbeidsrecht. Ik zeg altijd: met mijn hoofd is niets mis. Mijn lijf werkt alleen niet mee. 

Ik wil mensen helpen aan een eerlijk en kloppend ontslag. Zo ontstond De Ontslagexpert. Toch bleven mijn lotgenoten maar bij mij aankloppen voor mijn persoonlijke ervaringen en tips omtrent de WIA. Ze snakten massaal naar hulp en informatie tijdens hun WIA keuring. 

Zodoende geven wij al jaren veel informatie aan klanten over de WIA. Dit was behoorlijk tijdrovend, dat is de reden waarom wij nu professionele cursussen hebben opgezet en dit platform, www.WIAhulp.nl, hebben gelanceerd, in samenwerking met ontslagexperts en WIA experts. Op deze manier kunnen wij veel sneller veel meer mensen helpen aan een kloppende, eerlijke WIA keuring. Alles staat op één plek in jip-en-janneketaal. Met hart en ziel hebben wij gemaakt wat ik zelf destijds zo hard nodig had. Informatie in begrijpelijke taal op één plek. Waarbij je alles in eigen tempo kunt volgen voor degenen die moeite hebben met begrijpen en concentreren.

Begrip

Ik ben zelf volledig afgekeurd en heb een WIA keuring gehad. Hierdoor weet ik precies hoe jij je voelt.

Samen doen

In onze online community krijg je hulp van WIA experts en ontslagexperts. Ook kan je leren van de vragen van lotgenoten.

Eenvoudig

In de online leeromgeving leer je alles over de WIA. Stap voor stap leggen we je het in eenvoudige, begrijpelijke taal uit.

Betrouwbaar

Alle informatie is opgesteld door WIA experts en ontslagexperts. Wij vinden het belangrijk dat je de juiste antwoorden krijgt.

Missie
De onduidelijkheid van de WIA begrijpelijk maken voor iedereen.
Visie
De beste hulp bieden bij het voorbereiden op een eerlijke kans en een eerlijke afkeuring.
Maak kennis met het team

Onze experts helpen je met alle vragen

Dit zijn onze WIA Experts

Danique

WIA Expert

In 2020 heeft Danique de opleiding rechten afgerond. Sinds 2021 is zij werkzaam als jurist Sociaal Zekerheidsrecht en heeft zij zich gespecialiseerd in de Participatiewet (WAJONG en Bijstand), Ziektewet en Wet WIA. Daarnaast is zij sinds 2022 werkzaam als Senior Casemanager WIA voor diverse organisaties. In deze rol adviseert, informeert en ondersteunt zij dagelijks werkgevers en werknemers met vraagstukken over de WAZO, Ziektewet, WVP en WIA. Danique vindt het fijn om werknemers te helpen in deze stressvolle tijden.

Dirk | WIA expert bij WIAhulp.nl
Dirk

WIA Expert

Dirk is een zeer bevlogen verzuimspecialist met jarenlange ervaring in senior functies in verzuimbegeleiding, Ziektewet en WIA. Naast zijn werk als WIA expert is hij ook arbeidsdeskundige, wat hem in staat stelt mensen optimaal te begeleiden bij de WIA aanvraag en uitleg te geven hoe procedures en keuringen tot stand komen. Dirk is blij als hij zijn kennis kan inzetten om mensen verder te helpen in het doolhof van verzuimwetgeving.

Dit zijn onze WIA-Bezwaarspecialisten

Carola Stals WIA bezwaarspecialist
Carola

WIA Bezwaarspecialist

Carola is jurist en heeft rechten gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in sociaal zekerheidsrecht en houdt zich al meer dan 10 jaar met name bezig met zaken rondom arbeidsongeschiktheid. Ze heeft in meer dan 1000 bezwaarprocedures als gemachtigde opgetreden en maakt zich er hard voor dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft.

Ralf

WIA Bezwaarspecialist

Ralf is jurist en heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is geschoold in Arbeidsrecht en Sociaal Zekerheidsrecht. Hij zit al 6 jaar in het Sociaal Zekerheidsrecht en Arbeidsrecht. Hij heeft al meer dan 400 WIA bezwaarzaken geprocedeerd met een slagingspercentage van 80 %.

Danique

WIA Bezwaarspecialist

Danique is jurist en heeft rechten gestudeerd aan Hogeschool Zuyd te Maastricht. Sinds 2020 is zij gespecialiseerd in Sociaal Zekerheidsrecht en houdt zij zich voornamelijk bezig met WIA-gerelateerde zaken waaronder het optreden als gemachtigde in bezwaarprocedures richting UWV.

Dit zijn onze Ontslagexperts & Ontslagmedewerkers

Annette
Annette

Ontslag medewerker

Annette is het eerste aanspreekpunt van het bedrijf en haar krijg je dus aan de telefoon als je ons belt. Wil je ons inschakelen of overleggen of wij je kunnen helpen? Dan kan je bij Annette terecht. Ook zal zij je helpen met de do's en dont's onderweg naar jouw ontslag.

Marieke Kraan | WIA-hulp.nl
Marieke

Ontslagmedewerker

Marieke krijg je bij ons als eerste aan de lijn wanneer je ons belt. Marieke helpt jou verder met wat wij voor jou kunnen betekenen en wanneer jij een vraag hebt. Met Marieke haar ervaring in de zorg, helpt ze jou perfect op weg met jouw vraagstukken

Chantal
Chantal

Ontslagexpert

Chantal volgde diverse opleidingen waaronder Arbeids- en organisatiepsychologie en Arbeids- en Sociaal recht. Chantal zit al sinds 2007 in het HR vak. Ze heeft haar eigen ontslag bedrijf, maar wilde graag nog meer klanten helpen aan een eerlijk ontslag. Chantal haar hart gaat sneller kloppen wanneer ze jou mag helpen aan een eerlijk ontslag. Zeker wanneer de werkgever niet netjes is of stug in de onderhandeling zit. Chantal krijgt er altijd weer beweging in.

Eline
Eline

Ontslagexpert

Eline heeft al jaren ervaring als arbeidsdeskundige en in het HR vak. Deze ervaring en kennis komen erg goed van pas bij het werk als ontslagexpert. Eline heeft al vele VSO's gezien en ziet overal kansen. Ze kent de werkgeverskant goed en weet daarom als geen ander hoe ze de werkgevers moet overtuigen.

Joyce
Joyce

Ontslagexpert

Joyce heeft al jaren ervaring in het HR vak. Ze heeft een hart voor de werknemer en haar vuurtje gaat aan als er sprake is van onrecht. Het gaat haar aan het hart wanneer ze een "slechte" VSO voorbij ziet komen. Joyce helpt jou graag aan een voorstel dat recht doet aan de situatie.

Hanneke
Hanneke

Ontslagexpert

Hanneke heeft al jaren ervaring in het HR vak. Ze heeft een hart voor de werknemer en ontslagwerk. Hanneke haar hart gaat sneller kloppen wanneer ze jou mag helpen aan een eerlijk ontslag. Zeker wanneer de werkgever geen nette of onrechtvaardige VSO opstelt voor de werknemer. Hanneke gaat op zoek naar de mogelijkheden en gaat altijd voor een eerlijke en rechtmatige deal!

Britt

Ontslagexpert

Britt heeft al jaren ervaring als arbeidsrecht jurist. Werknemers bijstaan is voor haar dagelijkse routine. Doordat zij werkzaam is geweest als advocaat heeft ze beide kanten van de medaille gezien. Zij kan zich goed inleven in beide partijen en de juiste schakel zijn tussen werknemer en werkgever. Britt zet zich met heel haar hart en kennis in om jou te helpen aan een eerlijk ontslag.

Sibrinne

Ontslagexpert

Sibrinne heeft jarenlange expertise in het HR vak. Hierdoor heeft zij vele VSO's gezien en spreekt zij de taal van de werkgever. Met haar verbindende vermogen en pragmatische aanpak trekt zij graag samen met jou op in dit onzekere traject. Ze vindt het belangrijk om aandacht te hebben voor jouw gevoelens, wensen en inbreng en kan ze ook de zakelijke kant goed aan je uitleggen. Met deze ingrediënten werkt zij samen met jou aan een eerlijk ontslag!

Stel ons je vraag

Wil je hulp of heb je vragen?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 085 0705 372 of vul het contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op tijdens werkdagen. Niets gehoord: check dan je spambox en als daar niets in zit dan is er iets fout gegaan. We horen dan graag opnieuw van je.

Gratis inkijk module 'Zorgeloos richting WIA en ontslag

Zorg voor een eerlijke, kloppende WIA keuring die recht doet aan je situatie waarbij je klachten serieus worden genomen en voorkom ernstige financiële gevolgen.