Over ons

Over WIA Hulp

Linda van Wiahulp

Mijn wereld stond op zijn kop..

Mijn hele leven loop ik al met klachten rond. Dokters, ziekenhuizen en het alternatieve circuit zijn gepasseerd. Alles heb ik geprobeerd en niemand wist wat er met mij was. Ik dacht dus altijd dat ik mij aanstelde en dat het dan wellicht toch tussen mijn oren zat. Mijn vriendinnen zeiden dat ze ook last hadden van hun lijf of doodmoe waren na een werkweek. Ik kon ze nooit goed uitleggen dat het bij mij zo erg was dat veel dingen niet meer lukte.

Privé moest ik als jonge meid steeds meer en meer inleveren. Uiteindelijk was dit zelfs zo erg dat ik privé geen leven meer had en het hele weekend plat moest liggen om mijn werkweek weer vol te houden. Ik nam steeds vaker op woensdagen vrije dagen op omdat ik mijn baan gewoon niet kon volhouden. Ik deed er alles aan zodat ik het werk kon volhouden en thuis was ik daarna helemaal op.

Founder Linda Zwanenburg: "Ik kreeg mijn diagnose"

Ik, Linda Zwanenburg (1988), kreeg in 2015 mijn spierziekte diagnose. Ik wist meteen dat dit ervoor zou zorgen dat mijn leven voor altijd ging veranderen. Ik kon het allemaal ook niet langer meer volhouden en moest mij steeds vaker ziekmelden. Op dat moment kwam echt alles eruit. Je gaat de molen van de Wet Verbetering Poortwachter in. Ikzelf snapte dit deel gelukkig doordat ik een HRM’er ben.

In november 2017 volgde mijn WIA-keuring. Hier werd ik volledig afgekeurd en kreeg ik de IVA-uitkering. Alles wat hierna kwam was een uitdaging: de keuring, verzekeringsartsen, het UWV, de werkgever en dan ook nog eens mentale en fysieke problemen, het was enorm pittig. De WIA keuring was ook een verschrikkelijk onzekere periode. Ik kon nog maar heel weinig en daar moest het UWV wat van gaan vinden. In eerste instantie zie ik er redelijk gezond uit, hoe moest ik duidelijk maken dat ik echt wel serieuze klachten heb? Online kon ik weinig goede informatie vinden, alles was onduidelijk en ik wist niet wat mij te wachten stond. Niemand kon mij voorbereiden op de WIA keuring, ik voelde mij helemaal alleen.

Dit moest anders.. WIA hulp in begrijpelijke taal voor een leek.

In aanloop naar mijn eigen WIA keuring probeerde ik zo veel mogelijk informatie online op te doen. Ik was dan wel HR expert met een minor arbeidsrecht maar wat betekende de WIA precies en wat moest ik doen? Hoe bereid je je goed voor? Ik belandde in een overweldigende wereld waarin elke website iets anders vertelde, ook het UWV had niet de antwoorden waar ik naar op zoek was. Niemand kon mij helpen en ik voelde mij ontzettend eenzaam in dit proces. Daarnaast kost alles zelf uitzoeken mij ontzettend veel tijd en energie die ik helemaal niet heb.

Dit heeft mij doen beslissen om jou en iedereen die naar de WIA keuring gaat hierbij te gaan helpen. Ik wil voorkomen dat jij zieker wordt en meer klachten krijgt doordat je stress hebt van alles dat op je afkomt. Ik weet als geen ander hoe je je voelt. Het is tijd dat Nederland een WIA Hulp platform krijgt die er voor werknemers is. Alles op één plek zodat jij je energie niet hoeft te verspillen aan alles zelf uit te zoeken.

Wij stomen je klaar voor je naderende WIA keuring, je staat er niet alleen voor.

Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen in 2018 omdat ik mensen wilde helpen. Ik heb de HR deeltijd HBO opleiding gedaan met een minor arbeidsrecht. Ik zeg altijd: met mijn hoofd is niets mis. Mijn lijf werkt alleen niet mee. 

Ik wil mensen helpen aan een eerlijk en kloppend ontslag. Zo ontstond De Ontslagexpert. Toch bleven mijn lotgenoten maar bij mij aankloppen voor mijn persoonlijke ervaringen en tips omtrent de WIA. Ze snakten massaal naar hulp en informatie tijdens hun WIA keuring. 

Zodoende geven wij al jaren veel informatie aan klanten over de WIA. Dit was behoorlijk tijdrovend, dat is de reden waarom wij nu professionele cursussen hebben opgezet en dit platform, www.WIAhulp.nl, hebben gelanceerd, in samenwerking met ontslagexperts en WIA experts. Op deze manier kunnen wij veel sneller veel meer mensen helpen aan een kloppende, eerlijke WIA keuring. Alles staat op één plek in jip-en-janneketaal. Met hart en ziel hebben wij gemaakt wat ik zelf destijds zo hard nodig had. Informatie in begrijpelijke taal op één plek. Waarbij je alles in eigen tempo kunt volgen voor degenen die moeite hebben met begrijpen en concentreren.

Begrip

Ik ben zelf volledig afgekeurd en heb een WIA keuring gehad. Hierdoor weet ik precies hoe jij je voelt.

Samen doen

In onze online community krijg je hulp van WIA experts en ontslagexperts. Ook kan je leren van de vragen van lotgenoten.

Eenvoudig

In de online leeromgeving leer je alles over de WIA. Stap voor stap leggen we je het in eenvoudige, begrijpelijke taal uit.

Betrouwbaar

Alle informatie is opgesteld door WIA experts en ontslagexperts. Wij vinden het belangrijk dat je de juiste antwoorden krijgt.

Missie
De onduidelijkheid van de WIA begrijpelijk maken voor iedereen.
Visie
De beste hulp bieden bij het voorbereiden op een eerlijke kans en een eerlijke afkeuring.
Maak kennis met het team

Onze experts helpen je met alle vragen

Management

Linda

Eigenaresse

Operationeel manager Sanne van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Sanne

Operationeel Manager

Backoffice Coördinator Annette van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Annette

Coördinator Backoffice

Personal Assistant Anke van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Anke

Personal Assistant

Backoffice

Backoffice medewerker Marieke van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Marieke

Backoffice medewerker / telefoniste

Backoffice medewerker Larissa van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Larissa

Backoffice medewerker

Backoffice medewerker Monique van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Monique

Backoffice medewerker

Backoffice medewerker Ramona van WIAhulp
Ramona

Backoffice medewerker / telefoniste

Backoffice medewerker Djoerd van WIAhulp
Djoerd

Backoffice medewerker

WIA Experts

Carola Stals WIA bezwaarspecialist
Carola

WIA Expert & WIA Bezwaarspecialist

Ralf

WIA Expert & WIA Bezwaarspecialist

Danique

WIA Expert & Bezwaarspecialist

WIA Expert Lieke van WIAhulp
Lieke

WIA Expert & Bezwaarspecialist

Piet-Hein van WIAHulp.nl
Piet-Hein

WIA Expert & Bezwaarspecialist

Jady-Mayne van WIAhulp.nl
Jady-Mayne

WIA Expert

Ontslagexperts

Ontslagexpert Joyce van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Joyce

Ontslagexpert

Ontslagexpert Britt van WIAhulp
Britt

Ontslagexpert

Ontslagexpert Elise van WIAhulp
Elise

Ontslagexpert

Ontslagexpert Lobke van WIAhulp
Lobke

Ontslagexpert

Ontslagexpert Chantal van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Chantal

Ontslagexpert

Ontslagexpert Sibrinne van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Sibrinne

Ontslagexpert

Ontslagexpert Hanneke van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Hanneke

Ontslagexpert

Mahado van De Ontslagexpert
Mahado

Ontslagexpert

Paulo van WIAHulp.nl
Paulo

Ontslagexpert

Ontslagexpert Sakina van WIAhulp
Sakina

Ontslagexpert

Marketing

Social media manager Jeneh van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Jeneh

Social media manager

Webdesigner Britt van WIAhulp | Fotograaf Sophie Oelrich
Britt

Webdesigner

Copywriter Noëlle van WIAhulp
Noëlle

Copywriter

Stel ons je vraag

Wil je hulp of heb je vragen?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 085 0705 372 of vul het contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op tijdens werkdagen. Niets gehoord: check dan je spambox en als daar niets in zit dan is er iets fout gegaan. We horen dan graag opnieuw van je.

Gratis inkijk module 'Zorgeloos richting WIA en ontslag

Zorg voor een eerlijke, kloppende WIA keuring die recht doet aan je situatie waarbij je klachten serieus worden genomen en voorkom ernstige financiële gevolgen.