WIA verslechtering

WIA: melding verslechterde gezondheid doorgeven aan UWV

Het gaat inmiddels slechter met je.. wat nu?

Na een hoop stress van de WIA-keuring had je eindelijk de WIA-beslissing binnen. Je krijgt nu al een tijdje een WIA-uitkering, maar het gaat helaas slechter met je. Je voelt enorm veel stress omdat je klachten zijn toegenomen en je gezondheid achteruit is gegaan. Of er is een nieuwe diagnose bijgekomen waardoor je zelfs meer klachten ervaart. 

Hoe moet het nu verder? Je kan niet (meer) voldoen aan de restverdiencapaciteit en je bent van mening dat je recht hebt op een hoger arbeidsongeschiktheidspercentage. Je zit met je handen in het haar, omdat een hoger arbeidsongeschiktheidspercentage van essentieel belang is, mede voor je financiële situatie. 

Let op: aan een verslechtering doorgeven zitten risico’s

Aan het indienen van een melding verslechterde gezondheid kunnen risico’s zitten. Bij het maken van een melding zal een verzekeringsarts jouw gezondheidssituatie opnieuw in kaart brengen. Het is een volledige heroverweging. Jouw doel is een hoger arbeidsongeschiktheidspercentage, maar uit de heroverweging kan ook een gelijk arbeidsongeschiktheidspercentage óf zelfs een lager arbeidsongeschiktheidspercentage komen. Het is dus verstandig om je goed te laten informeren door een WIA-expert of het wel verstandig is om een melding verslechterde gezondheid door te geven aan het UWV. Onze WIA-experts kunnen je kansen inschatten en beoordelen of het risicovol of zinvol is om een melding verslechterde gezondheid in te dienen. 100% zekerheid kunnen zij je niet geven, daar zij geen verzekeringsartsen zijn, maar met hun expertise en ervaring kunnen zij je van een goed advies voorzien en je de ondersteuning bieden die je nodig hebt.

Schakel een specialist in

Pak het direct goed aan

Ik zeg altijd: je hebt één kans om je verslechtering aan te geven bij het UWV en jij bent geen WIA-expert. Dit gaat om je toekomst en mogelijk de rest van je leven tot in ieder geval de AOW-leeftijd. Mijn advies is daarom ook om dit goed aan te pakken. Je moet je kansen laten inschatten zodat je jezelf niet in de vingers snijdt en juist slechter eruit gaat komen met een lager arbeidsongeschiktheidspercentage. Dat is het horrorscenario.

Prioriteit geven

Wat is nu belangrijk?

Het is belangrijk dat wanneer jij merkt dat je gezondheid verslechtert, je klachten toenemen en je belastbaarheid vermindert, dat je contact met ons opneemt. Wacht hier niet te lang mee.
Dat je beseft dat er aan het indienen van een melding verslechterde gezondheid consequenties kunnen zitten, zoals het naar beneden bijstellen van het arbeidsongeschiktheidspercentage terwijl jouw doel een hoger percentage is.
Dat je één kans krijgt om dit goed te doen en een WIA-expert inschakelt. De expert kan je helpen om jouw situatie zo volledig mogelijk op papier te krijgen en vraagt - indien nodig - aanvullende medische stukken op bij jouw behandelaar/ behandelaren. De melding moet namelijk ook medisch onderbouwd kunnen worden. Alleen aangeven dat het slechter gaat is niet voldoende.
Vul het contactformulier in zodat wij je in contact kunnen brengen met de WIA-expert. Deze expert kan goed je kansen inschatten of het wel of niet verstandig is om een melding verslechterde gezondheid in te dienen.
Dat je je ervan bewust bent dat het UWV achterstanden heeft en dat het kan zijn dat de melding pas binnen 6 tot 18 maanden wordt opgepakt.
Ons aanbod

Wat is de investering?

Fase 1
Verzamelen van (medische) informatie en advies

In Fase 1 gaan we inschatten of een melding verslechterde gezondheid indienen wel verstandig is om te doen óf dat er een groot risico is op een lager arbeidsongeschiktheidspercentage.

Fase 2
Inzet melding verslechterde gezondheid

Fase 3
Voorbereiding spreekuur verzekeringsarts

Zoals aangegeven kan het een aantal maanden duren voordat je wordt opgeroepen voor het spreekuur met de verzekeringsarts. Zodra je een oproep hebt ontvangen, kan je fase 3 aanschaffen. Het is belangrijk dat je zo goed mogelijk voorbereid naar het spreekuur gaat, want naast de stukken die zijn ingediend, zal ook het spreekuur invloed hebben op de beslissing. De WIA-expert helpt je graag met het voorbereiden van het spreekuur tijdens een gesprek van 45 minuten en geeft je tips. Zijn er nog zaken die aangevuld moeten worden op de eerder ingediende stukken, zal de WIA-expert je hierbij ondersteunen.

Telefonisch consult

Wil je uitgebreid geïnformeerd worden alvorens je mogelijk klant wil worden? Dan kan je een advies call afnemen van 30 minuten met een WIA-expert. Je kan dan alle vragen stellen die je hebt. 

Lukt het niet om deze kosten in 1 keer te betalen? Neem dan contact met ons op, in sommige gevallen is het mogelijk om te betalen in termijnen.

Meet onze WIA experts:

Danique

WIA Expert

WIA Expert Lieke van WIAhulp
Lieke

WIA Expert

Wil je hulp? Heb je twijfels of vragen?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 085-7600891 of vul het contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur, op werkdagen, telefonisch contact met je op. Niets gehoord? Check dan je spambox, als daar niets in zit dan is er iets fout gegaan. We horen dan graag opnieuw van je.

Gratis inkijk module 'Zorgeloos richting WIA en ontslag

Zorg voor een eerlijke, kloppende WIA keuring die recht doet aan je situatie waarbij je klachten serieus worden genomen en voorkom ernstige financiële gevolgen.