WIA Bezwaar

Paniek, je WIA beslissing is niet zoals verwacht.

Pas op! In WIA bezwaar gaan kent consequenties.

Na een hoop stress van het hele WIA keuringstraject is je nachtmerrie waarheid geworden. Je hebt een WIA beslissing ontvangen met een veel te lage afkeuring waar jij je niet in kunt vinden. De paniek slaat toe.. wat nu! 

In bezwaar gaan voor de WIA keuring kan consequenties hebben. Je WIA beslissing zou namelijk nog lager kunnen uitvallen. Je moet je dus goed laten informeren door een WIA bezwaar specialist of het wel verstandig is om in bezwaar te gaan. Wanneer je minder dan 35% bent afgekeurd krijg je geen WIA uitkering. Dan heb je sowieso niets te verliezen en is het verstandig om te laten onderzoeken of je in bezwaar kunt gaan en of hier genoeg aanknopingspunten voor zijn. Je loopt dan geen enkel risico want slechter dan dat het nu is, kan het niet worden.  Maar ben je gedeeltelijk afgekeurd of 80-100% WGA, maar geen IVA, en wilde je een IVA, dan moet je echt eerst met een WIA bezwaar specialist je mogelijkheden en kansen goed afwegen. Je bezwaar kan namelijk ook ervoor zorgen dat je WIA keuring nog slechter uitpakt. De WIA bezwaar specialist kan je adviseren of in bezwaar gaan wel of niet verstandig is.
Schakel een specialist in

Pak je bezwaar goed aan en doe dit niet zelf.

Ik zeg altijd: je hebt één kans om in bezwaar te gaan en jij bent geen WIA bezwaar specialist. Dit gaat om je toekomst en mogelijk de rest van je leven dus je moet dit goed aanpakken. Je krijgt nog één kans om dit recht te trekken waarbij je wel de risico’s goed moet laten afwegen.

Prioriteit geven

Wat is nu belangrijk?

Er zijn een aantal belangrijke zaken bij een WIA bezwaar waar je rekening mee moet houden.

1. Schakel in ieder geval zo spoedig mogelijk hulp in van een WIA bezwaar specialist die veel ervaring heeft met een WIA bezwaar.

2. Je moet een pro forma bezwaar binnen 6 weken indienen na de datum die in de beslissingsbrief staat. Neem daarom snel contact op met een WIA bezwaar specialist. Zij dienen dan een pro forma bezwaar in dat zij later kunnen voortzetten of terugtrekken. De conclusie kan namelijk ook nog zijn dat het beter is om het bezwaar in te trekken. De WIA bezwaarspecialist informeert je hierover.

3. Een 2 jaar ziekte ontslag en een bezwaar kunnen altijd naast elkaar lopen. Het voordeel is dat je snel beschikt over geld waarmee je ook de WIA bezwaarspecialist kan betalen. Of het verstandig is om het ontslag al te regelen kun je gratis en vrijblijvend bespreken met een ontslagexpert. Vul daarvoor het contactformulier in of bel ons via 085-76 00 89 zodat we kunnen kijken of dit veilig voor je is.

Kies iemand waar je een goed gevoel bij hebt.
Laat de WIA bezwaarspecialist een pro forma bezwaar indienen binnen 6 weken.
2 jaar ziekte ontslag en een bezwaar kunnen bijna altijd naast elkaar lopen. Zo heb je juist ook geld beschikbaar uit het ontslag om in te zetten voor je WIA bezwaarspecialist. Laat je adviseren door de ontslagexpert.
Kostendekking

Heb je rechtsbijstand?

Mogelijk kan jouw rechtsbijstand de kosten voor het inschakelen van de gekozen WIA bezwaarspecialist dan vergoeden. Hoe fijn is dat! Laat je over de mogelijkheden informeren door de WIA bezwaarspecialist.

Ons aanbod

Wat is de investering?

Fase 1
Start bezwaarprocedure

 In WIA bezwaar gaan kent consequenties. We gaan in fase 1 onderzoeken wat de risico’s zijn en wat jouw kans van slagen is. Dat bestaat uit de onderstaande stappen: 

Heb je rechtsbijstand? Mogelijk kan jouw rechtsbijstand de kosten voor het inschakelen van de gekozen WIA bezwaarspecialist dan vergoeden. Laat je over de mogelijkheden informeren door de WIA bezwaarspecialist.

Fase 2
Vervolg bezwaarprocedure

We zetten de procedure verder voort en dat bestaat uit de volgende stappen:

Heb je rechtsbijstand? Mogelijk kan jouw rechtsbijstand de kosten voor het inschakelen van de gekozen WIA bezwaarspecialist dan vergoeden. Laat je over de mogelijkheden informeren door de WIA bezwaarspecialist.

Fase 3
Voorbereiding spreekuur verzekeringsarts

Zoals aangegeven kan het een aantal maanden duren voordat je wordt opgeroepen voor het spreekuur met de verzekeringsarts. Zodra je een oproep hebt ontvangen, kan je fase 3 aanschaffen. Het is belangrijk dat je zo goed mogelijk voorbereid naar het spreekuur gaat, want naast de stukken die zijn ingediend, zal ook het spreekuur invloed hebben op de beslissing. De WIA-expert helpt je graag met het voorbereiden van het spreekuur tijdens een gesprek van 45 minuten en geeft je tips. Zijn er nog zaken die aangevuld moeten worden op de eerder ingediende stukken, zal de WIA-expert je hierbij ondersteunen.

WIA-advies vraagstukken/telefonisch consult

Een uitgebreid telefonisch consult waarin je al je vragen kan stellen aan een bezwaarspecialist. Deze call duurt maximaal 30 minuten. 

Optioneel:
Bijwonen hoorzitting

Maak kennis met het team:

Carola Stals WIA bezwaarspecialist
Carola

WIA Bezwaarspecialist

Ralf

WIA Bezwaarspecialist

WIA Expert Lieke van WIAhulp
Lieke

WIA Bezwaarspecialist

Twijfel je nog of deze dienst iets voor je is?

Heb je vragen neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 085 0705 372 of vul het contactformulier in. 

Wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op tijdens werkdagen. Niets gehoord: check dan je spambox en als daar niets in zit dan is er iets fout gegaan. We horen dan graag opnieuw van je.

Gratis inkijk module 'Zorgeloos richting WIA en ontslag

Zorg voor een eerlijke, kloppende WIA keuring die recht doet aan je situatie waarbij je klachten serieus worden genomen en voorkom ernstige financiële gevolgen.