WIA beslissing te laat

Het moment is aangebroken: je zit vol spanning te wachten op de uitnodiging voor je WIA keuring. Elke dag kijk je opnieuw in de brievenbus, in de hoop dat de oproep er eindelijk is. 

Deze situatie kan enorm stressvol en frustrerend zijn, vooral als de WIA keuring te laat komt. Wat nu? De onzekerheid over je financiële toekomst kan als een donkere wolk boven je hangen. Je kunt in serieuze financiële problemen komen en de stress belemmerd je herstel. 

Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat en dat er mogelijk nog een oplossing voor jou is. Je kan er namelijk voor zorgen dat je WIA keuring toch eerder gaat plaatsvinden. Hoe..? Lees hier verder.

Een snellere WIA beslissing

Wil jij ondanks alle achterstanden toch sneller je WIA beslissing hebben?

Je bent 2 jaar ziek en je WIA keuring is nog niet eens geweest. Tot op heden heb je niets meer vernomen van het UWV. Je bent nog steeds niet opgeroepen voor het gesprek met de verzekeringsarts van het UWV en hebt ook geen enkel idee wanneer dit wel gaat gebeuren. Je werkgever stopt met het betalen van je salaris en je vraagt een WIA voorschot aan. En nu..

Wanneer je minder dan 35% bent afgekeurd krijg je geen WIA uitkering. Dan heb je sowieso niets te verliezen en is het verstandig om te laten onderzoeken of je in bezwaar kunt gaan en of hier genoeg aanknopingspunten voor zijn. Je loopt dan geen enkel risico want slechter dan dat het nu is, kan het niet worden. 

Maar ben je gedeeltelijk afgekeurd of 80-100% WGA, maar geen IVA, en wilde je een IVA, dan moet je echt eerst met een WIA bezwaar specialist je mogelijkheden en kansen goed afwegen. Je bezwaar kan namelijk ook ervoor zorgen dat je WIA keuring nog slechter uitpakt. De WIA bezwaar specialist kan je adviseren of in bezwaar gaan wel of niet verstandig is.

UWV WIA beslissing te laaat

De achterstanden bij het UWV blijven oplopen.

Je hoort horrorverhalen over de achterstanden bij het UWV. Mensen die maanden of soms al bijna een jaar wachten op hun WIA beslissing. Je schrikt hier enorm van. Door het tekort aan verzekeringsartsen lopen de gemiddelde achterstanden voor mensen die WIA gekeurd moeten worden ieder jaar nog hoger op.

Dit verdien je

Je wilt weten waar je aan toe bent!

Je zit in onzekerheid en voelt je machteloos want hoe kan je er nu voor zorgen dat het UWV opschiet met jouw WIA keuring? Je snakt namelijk naar rust en wilt weten waar je aan toe bent. 

Je klachten worden erger door de onrust die dit geeft, de onzekerheid is slopend. 

Krijg je een WIA? Zo ja, welke? Wat betekent deze WIA uitkering en waar kun je financieel op gaan rekenen? Kan je je huis nog betalen? Moet je straks toch nog werken met al je klachten? Krijg je wel een WIA uitkering? Of beland je in de WW of bijstand met alle klachten van dien? 

Wist je dat het UWV wettelijk gezien binnen 8 weken moet beslissen na het indienen van jouw WIA aanvraag?

Bereid je voor

Tip: Ga goed voorbereid naar je WIA keuring.

Ga goed voorbereid naar je WIA keuring met onze dienst: ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’ en voorkom dat jij met alle klachten van dien tijdelijk in de WW of bijstand belandt. Je WIA keuring is een levensbepalende beslissing. Neem deze serieus en zorg dat je de cruciale voorbereiding hebt gedaan om je kansen op een eerlijke WIA beslissing te vergroten. Zorg dat je klachten serieus worden genomen.

‘Alles voelt onrustig omdat je niet weet waar je nu aan toe bent.’

Ben je klaar?

Er is een oplossing!

Wat als ik je vertel dat er mogelijkheden zijn om te zorgen dat het UWV jouw WIA keuring eerder gaat oppakken? En dat jij boven op de stapel belandt?

En wat als ik je vertel dat dit je ‘niks gaat kosten’ en zelfs geld oplevert?

Geschikt voor jou als je:
De 104 weken ziekte gepasseerd bent.
Je niet langer in onzekerheid wil zitten.
Je zo snel mogelijk duidelijkheid wil.
Kans wilt maken op een vergoeding van het UWV aan jou omdat ze wettelijk te laat zijn met jouw beslissing?
Wij kunnen jou helpen

Onze dienst bestaat uit 2 stappen:

Stap 1. Het correct opstellen en indienen van een ingebrekestelling namens jou. 
Stap 2. Het indienen van een ‘beroep wegens niet tijdig beslissen’ bij de rechtbank namens jou. 

*Je moet altijd eerst stap 1 doen. Anders kan je sowieso niet naar stap 2.

01

Het UWV in gebreke stellen

Dit heeft geen nadelige gevolgen voor je WIA keuring en ze gaan je hierdoor niet minder afkeuren. Je maakt alleen meer kans om eerder boven op de stapel terecht te komen omdat het UWV de ‘boete’ van € 1442,- (kijk voor de actuele stand altijd bij het UWV zelf) niet aan jou wil betalen.

Deze ingebrekestelling dienen we conform een bepaalde procedure en op een bepaald moment te doen. Dit doen wij voor jou. Mocht je dit al zelf hebben gedaan dan is dit natuurlijk super.

Maar wat als je de ingebrekestelling al hebt gedaan en er is nog steeds geen WIA keuring en/of nieuwe tijdige beslissing binnen?

02

Beroep wegens niet tijdig beslissen

Wij kunnen voor jou naar de rechter gaan.

Hiervoor moeten we eerst een beroepsprocedure bij de rechtbank starten, maar dat gebeurt pas nadat we de ingebrekestelling hebben ingediend.

Tijdens deze procedure heeft de rechter de bevoegdheid om het UWV te dwingen om een beslissing over je WIA keuring te nemen binnen een bepaalde termijn. Bovendien kan de rechter een extra dwangsom opleggen, die maximaal € 15.000,- bedraagt, boven op de eerdere dwangsom van € 1442,- uit stap 1.

Ook dit heeft geen nadelige gevolgen voor je WIA keuring. Het zorgt er alleen voor dat het UWV sneller een beslissing moet gaan nemen. De boete die hieruit voortkomt is een stuk hoger, dus het UWV heeft er baat bij om dit te voorkomen.

Dit gaat jou geld opleveren

Wat is de investering?

No cure, no pay

Deze dienst bieden wij aan op basis van no cure, no pay. Je hebt dus niets te verliezen. Pas wanneer het UWV jou een dwangsom verschuldigd is, ontvang ik een vergoeding van 15% van dat bedrag ter dekking van mijn inspanningen. Er zitten namelijk ook kosten verbonden aan het voeren van deze beroepsprocedure.

Als de rechter in jouw voordeel beslist, is het UWV verplicht om de proceskosten te vergoeden, waaronder mijn juridische bijstand en griffierechten. Deze wettelijk vastgestelde proceskostenvergoeding wordt rechtstreeks aan je behandelaar toegewezen.

En zo hebben wij een win-win. Je behandelaar krijgt een vergoeding voor zijn geleverde diensten en jij beschikt eerder over je WIA beslissing zodat je niet langer in spanning zit te wachten en niet weet waar je aan toe bent en hier zeker niet zieker van wordt.

Maak kennis met het team

Onze WIA experts staan voor je klaar

Naam


Binnenkort online

Ja, ik wil hulp!

 Vul je contactgegevens in op het contactformulier en de beschikbare behandelaar zoekt zo spoedig mogelijk contact met je.
Hulp is onderweg.

Gratis inkijk module 'Zorgeloos richting WIA en ontslag

Zorg voor een eerlijke, kloppende WIA keuring die recht doet aan je situatie waarbij je klachten serieus worden genomen en voorkom ernstige financiële gevolgen.